Hoofd Innovatie 5 minder bekende feiten over de New York City Marathon

5 minder bekende feiten over de New York City Marathon

Welke Film Te Zien?

Ongeveer 50.000 mensen namen deel aan de race van gisteren, maar dit is slechts een klein deel van degenen die wilden rennen.Getty Images

waar delta 8 bij mij in de buurt te krijgen

Gisteren was de 47e New York City Marathon. Meer dan 50.000 hardlopers uit 125 landen renden door de vijf stadsdelen van New York City in lichte regen en gejuich van miljoenen toeschouwers langs het parcours.

Atleet Shalane Flanagan, 36, won gisteren de damesrace. Ze was de eerste Amerikaanse vrouw die de race won sinds 1977. Ze klokte 2 uur, 26 minuten en 53 seconden.

Geoffrey Kamworor uit Kenia won de mannenrace met 2 uur, 10 minuten en 53 seconden.

De grootste marathon ter wereld, de New York City Marathon, is een zeer gewild evenement bij professionele hardlopers en enthousiastelingen. Maar wist je dat er naast wilskracht en fysieke kracht ook heel wat geluk en geld nodig is om in de race te komen?

Hier zijn vijf leuke en minder bekende feiten over de New York City Marathon:

De loterij

Ongeveer 50.000 mensen namen deel aan de race van gisteren, maar dit is slechts een klein deel van degenen die wilden rennen. Slechts 17 procent van de kandidaten voor de race werd geselecteerd, The New York Times meldde: . Voor Forbes , 37 procent van de lopers kwam uit het buitenland.

Een miljoen lopers

In deeerste marathon van New York Cityin 1970 deden slechts 127 mensen mee en 55 kwamen over de finish. Sindsdien hebben meer dan een miljoen lopers de race beëindigd (1.125.776 om precies te zijn). De race van 2016 was de grootste marathon in de geschiedenis, met 51.394 finishers.

Persoonlijke financiën

Een marathon lopen kan een fortuin kosten. Marktoverzicht schat dat het minstens $ 1.000 kost om over de finish te komen. Gezondheid.com schat dat de kosten om de marathon te voltooien kunnen oplopen tot $ 5.000. Typische kosten zijn deelnamekosten voor de race, reis- en verblijfskosten, trainingsuitrusting, kwalificatieraces lopen (voor bepaalde marathons moet je andere races op een competitief tijdstip hebben gereden) en zorg na de race, zoals een professionele massage.

Meer over geld

De inaugurele race in 1970 kostte $ 1 om mee te doen. Het inschrijfgeld voor de race van dit jaar is $ 255 als je in de VS woont en lid bent van de New York Road Runners ($ 295 voor niet-leden) en $ 358 voor niet-inwoners van de VS. De New York Times meldde dat pieken in de vergoedingen hebben bijgedragen aan een algemene daling van de deelname aan marathons. In de VS daalde het totale aantal marathonlopers van 19 miljoen in 2013 tot iets meer dan 17 miljoen in 2016.

Herkenbare gezichten

Beroemdheden die deelnamen aan de race van gisteren waren onder meer komiek Kevin Hart, supermodel Karlie Kloss (haar eerste keer), competitieve eter Yasir Salem en de 70-jarige Kathrine Switzer, de eerste vrouwelijke marathonloper in de Boston Marathon van 1976. (Ze eindigde de race van gisteren in 4 uur, 48 minuten en 21 seconden.)

Bekijk dit bericht op Instagram

Mijl 22 ... dit is waar de race echt begon mensen. Dit is waar shit echt werd ... Dit is waar ik overwoog een ernstige blessure te faken. Het voelde alsof iemand me in mijn beide benen sloeg met een vleermuis waaraan krampen vastzaten. Dit was een ander soort pijn ... Dit was het niveau van pijn dat je diep deed graven en jezelf afvroeg of je had wat nodig is om geweldig te zijn ... Ik dwong mezelf tot de finish met mentale weerbaarheid ... grote dank aan mijn kerel @shafferdc die bij elke stap bij me was & @blue_benadum & Mike Rogers .... Ik hou van jullie en waardeer jullie. Dit is nog maar het begin mensen... Ik sta op het punt de hele wereld te runnen en ik ga het doen met HART!!!! #RunWithHart #MoveWithHart #JoinMyMovement #YouAreYourOwnCompetition

Een bericht gedeeld door Kevin Hart (@kevinhart4real) op 6 november 2017 om 10:08 uur PST